دبیر انجمن وارد کنندگان برنج با بیان اینکه با همراهی مسئولان گمرک در حال خالی کردن آب از محموله برنج های باقی مانده در گمرک هستیم گفت: وزارت جهاد کشاورزی نیز با تسریع در ثبت سفارش این برنج ها امکان ترخیص سریع تر آنها را فراهم میکند.
مسیح کشاورز دبیر انجمن وارد کنندگان برنج کشور در گفتگو با خبرنگار اقتصادی اظهار داشت: برخی مشکلات در زمینه مدیریت فرآیند واردات در گمرک زاهدان عامل اصلی خسارت به برنج های وارداتی از پاکستان است به طوری که از یک ماه پیش هم برای جلوگیری از بروز مشکلات این چنینی با مسئولان نامهنگاری کردیم.
وی افزود: چندی پیش با ارسال نامه ای به معاون اول رئیس جمهور درباره شرایط نامناسب گمرک زاهدان هشدار داده بودیم که لازم است برای افزایش حجم تجارت با پاکستان زیرساخت های لازم را ایجاد کنیم.
وی افزود: براساس سیاستهای افزایش مبادلات تجاری میان دو کشور چندی پیش قرار شد سقف تجارت ایران و پاکستان از ارقام فعلی به 5 میلیارد دلار رسیده و بعد از آن به 15 میلیارد دلار افزایش پیدا کند که بدون تردید رسیدن به این حجم از مبادلات تجاری نیازمند زیرساختهایی است که نباید به آنها بیتوجه باشیم.
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج کشور ادامه داد: برای افزایش حجم مبادلات از زاهدان با پاکستان باید زیرساختهای را مهیا کنیم که در غیر این صورت همین تجربه تلخ را خواهیم داشت.
کشاورز تصریح کرد:به دلیل نبود زیرساختهای مناسب مثل انبارهای مسقف در گمرک زاهدان؛ استفاده از خدمات این گمرک علیرغم امتیازاتی که برای تجار و بازرگانان دارد هنوز گمرک زاهدان جذاب نیست و بار با استفاده از لنج به بندر چابهار یا بندرعباس حمل میشود که تنها تحمیل هزینه بالا به کلان اقتصاد کشور و البته بخش خصوصی است.
هر کیلوگرم برنج 100 تومان هزینه نگهداری گمرک دارد
دبیر انجمن وارد کنندگان برنج تصریح کرد: برای نگهداری کالایی مثل برنج گمرک 100 تومان حقالعمل از آن دریافت میکنند اما برای نگهداری از این محصولات و ارائه خدمات برنامه ریزی انجام نشده است.
وی در ادامه گفت: همین کمبود امکانات باعث شد تا در گمرک زاهدان کالای برنج که اتفاقاً باید در شرایط مناسبی نگهداری شود در حجم بالا حجم بالایی از برنج در فضای باز و بدون هرگونه سرپناه قرار گیرد و با توجه به بارندگیها نیز خساراتی به آن وارد شود.
90 درصد برنج موجود مربوط به بخش خصوصی است
کشاورز درباره مالکیت این حجم از برنج در گمرک زاهدان گفت: بیش از 90 درصد برنج موجود در گمرک زاهدان مربوط به بخش خصوصی بوده و درباره ارزش ریالی آن هنوز برآوردی نشده چون تا زمانی که مرحله ترخیص انجام نشود امکان استخراج قیمتی و ارائه آمار دقیق نیست.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به اینکه خسارت این برنج ها توسط چه دستگاه های متقبل می شود گفت: بخش قالب محموله های برنج موجود در گمرک زاهدان بیمه داشته اند و مشکل جدی بابت خسارت آن داریم.
وی اظهار داشت: با همراهی مسئولان گمرک در حال خالی کردن آب از برنج های باقی مانده در گمرک هستیم و با وزارت جهاد کشاورزی نیز در حال صادر کردن ثبت سفارش این برنج های است تا بتوانیم آنها را ترخیص کنیم تا آسیب کمتری به این محوله های وارد شود.
وی گفت: برنج هایی که آسیب دیده آزمایشگاه های های وزارت بهداشت با انجام نمونه برداری مشخص می کند که قابلیت مصرف دارند یا خیر.
انتهای پیام/ی